"מאה שנים של אנרגיה" הינו פרויקט חינוכי ייחודי המספר את הסיפור המיוחד של שתי רשתות שחברו להן יחד- רשת החשמל והרשת הקהילתית.שתיהן מאפשרות אחת את השניה.
אילולא הטכנולוגיה לא היו מתפתחות כאן קהילות ולהפך.

חברת החשמל, מחלוצת התעשייה בישראל נוסדה ב1923 ע"י פנחס רוטנברג ז"ל. כ-100 שנים חלפו מאז היווסדה והתשתית הטכנולוגיות שנקבעה בשנות ה-20 של המאה הקדומת אפשרו את התפתחותה של המדינה מצפון ועד דרום. ערים נבנו, ישובים וקהילות בתוכם, בתי עסק ומוסדות ציבור – כולם צמאים לאנרגיה ומספרים סיפור של טכנולוגיה וקהילה.

עם האתגרים של משק האנרגיה והעתיד אליו הוא דוהר, החזון להקים "רשת חכמה" (תשתית רשת חשמל המתבססת על טכנולוגיות מתקדמות) משולה בפרויקט הלימודי לרשת חברתית המשקפת את מארג החיים במדינה: המכולת השכונתית, הספרייה הציבורית, בית הכנסת בקצה הרחוב, המתנ"ס, המסעדה- כל אותם השירותים החיוניים וחיי הפנאי והתרבות של כולנו.
בכולם – החשמל הוא מצרך בסיסי ומשמעותי שעצם קיומו ונגישותו משפיע על צורות החיים של כולנו ועל כך חברת החשמל פועלת יום ולילה, כמאה שנים, ע"מ לאפשר לכולנו חשמל זמין אמין ונגיש.

מאות בני נוער מכיתות ז'-ט' מכלל האוכלוסייה ברחבי הארץ יצאו למסע בין זמנים: עבר, הווה, עתיד, בו נחשפו לתהליכים בתחום האנרגיה בכלל, ושימוש מושכל בחשמל בפרט כי הוא אף פעם לא מובן מאילו. 

התלמידים.ות בחנו את התנהגות הקהילה המקומית בצריכת חשמל, הציעו הצעות לייעול צריכה, יזמו מודלים חכמים של ניהול ביקוש באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים וצפו אל העתיד.

בדומה לתפיסת ה"רשת החכמה", אספנו "ביג דאטה" של סיפורים קהילתיים שנחקרו על ידי בני ובנות נוער בסביבות המגורים שלהם.

אתר זה מזמין את כולנו להדליק את האור ולגלות את הסיפורים שמאחורי כל עסק בפינת רחוב וכל מוסד ציבורי שהתלמידים והתלמידות ביקרו בו – תוצרים של מסע ייחודי זה*. 

מאה שנים של אנרגיה בישראל זו רק ההתחלה של הסיפור, הנוער של היום ימשיך אותו מחר.

            *       *        * 

הפרויקט מופעל על ידי עמותת "תעשיידע" – תעשייה למען חינוך מתקדם (ע”ר), העמותה לחינוך טכנולוגי הגדולה בישראל, מייסודה של התאחדות התעשיינים. תעשיידע לקחה על עצמה מתוך אחריות לאומית, לפעול ולהשתתף בפיתוח ההון האנושי במדינה, באמצעות קירוב הדור הצעיר לתחומי התעשייה השונים ככלי להתפתחות ולהצלחה במישור האישי, הבית ספרי והלאומי.  

*תוצרי פרויקט זה ממשיכים להתעדכן מדי שנה בתכנית המופעלת בין 2021-2023 .