פינגווין בתחילת הדרך
הכל התחיל שסבא וסבתא שלי, לנה וצבי היו במחנה אושוויץ וחלמו לעלות לארץ ישראל , מספר צביקה קריסטל , "הם דיימנו שארץ ישראל היא מקום חם ושהם יפתחו גלידריה וימכרו אותה לסובבים. בפולין היה שלגון בצבעי שחור לבן שנקרא פינגווין.
בשנת 1949 הם הגיעו למעברה בכספר סבא והחליטו להגשים את החלום. במעברה הם פגשו בחור שהגיע מבולוניה באיטליה, ואיתו סבא שלי נסע לחודשים, למד את מקצוע הגלאטו איטלקי, חזר לארץ עם מכונת גלידה שהזמין והתחיל ליישם את מה שלמד. בהתחלה היה מייצר כל יום מיכל גלידה או שניים, מעמיד אותם בדלפק והולך שהם הסתיימו. לאט לאט העניינים החלו לצבוא תאוצה וסבי רכש עוד מכונות וציוד, זו ממש יזמות של שנות החמישים. עד היום אנחנו מכינים את הגלידות עם אותן מכונות מקוריות , שומרים על האיכות , מפתחים את העיצוב והמקום אבל לא משנים שום דבר בטעם.