מאפיית ברמן בתחילת הדרך
מאפייה הוקמה ע"י טודרוס הלוי ברמן ואשתו קרישא. הם שמו לב שעולי הרגל הנוצריים לא אכלו את הפיתות המקומיות ושאר מיני המאפה הערביים לכן הם החליטו לפתוח חנות למכירת ככרות לחם רוסי. העסק זכה להצלחה בקרב עולי הרגל הרוסים וגם בקרב היהודים. כשבנם יהושע היה בן 15 הוא הצטרף לעסק המשפחתי והחל לנהל אותו. את הקמח הביאו מתחנת קמח היהודית הראשונה שהייתה בבעלותם שנפתחה ע"י יהושע. הוא גם הקים את המאפיה הגדולה ליד שכונת מאה שערים. את החשמל סיפקו גנרטורים. הכרכרות שסיפקו את הלחם היו כרכרות מעודפי הצבא האוסטרי שהובאו לארץ. את הביצים לחלות השבת סיפקו תרנגולות שחיו בלול בסמוך למאפיה. בשנת 1965 עברה המאפייה לאתר חדש, שם היא נמצאת עד היום. אחר מלחמת ששת הימים ואיחוד ירושלים, החלה המאפייה לספק לחם מעבר לגבולות ירושלים וסביבתה ובהדרגה התפשטה לכל רחבי הארץ.
בשנת 2001 רכשה המשפחה את רשת מאפיות ואיתה נוספו למאפייה מוצרים חדשים. במהלך השנים הרשת גדלה, נוספו לה מוצרים והם המשיכו לקנו חברות אחרות.